Φαγίν (发音)

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί έναν οδηγό προφοράς του πινγίν, εμπλουτισμένο με κουίζ και τεστ πάνω στην προφορά των κινεζικών χαρακτήρων. Κατεβάστε το σε μορφή iso από εδώ.

Ομιλούν Κινεζικό Λεξικό και Στιγμιαίος Μεταφραστής

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η ηλεκτρονική έκδοση του Κινεζικού Λεξικού Τσέπης (Pocket Oxford Chinese Dictionary) των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Αξίζει η αγορά του ίδιου του βιβλίου, καθώς είναι πλήρες για όσους σπουδάζουν την κινεζική και με τα πολλά παραδείγματα που έχει προσφέρει έναν πακτωλό εννοιών και κινεζικών φράσεων, τόσο επίσημων όσο και ανεπίσημων. Επίσης, η εγκατάστασή του περιλαμβάνει και μεταφραστή, καθώς και την προφορά του κάθε λήμματος.
Το αρχείο είναι exe και θα το βρείτε εδώ. Εάν έχετε έκδοση των Windows νεότερη από XP, κατεβάστε από εδώ οδηγίες για την εγκατάσταση του λεξικού.

Ένα λεξικό κινεζικών χαρακτήρων με φωνητική προσέγγιση

Το λεξικό αυτό, με γλώσσα βάσης την αγγλική, αποτελεί ένα βοήθημα απομνημόνευσης χαρακτήρων, χρήσιμο για όσους σπουδάζουν την κινεζική. Συνδυάζει την ευχρηστία με την αποτελεσματικότητα σε αυτό που επιδιώκει. Θα το βρείτε εδώ.

Σινοαγγλικό λεξικό

Το "Σινοαγγλικό Λεξικό του Νέου Αιώνα" όπως ονομάζεται έχει εκδοθεί από τον Τύπο Διδασκαλίας και Έρευνας Ξένων Γλωσσών (外语教学与研究版社) του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών του Πεκίνου (北京外国语大学). Με τα 14.000 λήμματά του είναι το εκτενέστερο και πιο περιεκτικό σινοαγγλικό λεξικό που κυκλοφορεί στην Κίνα. Κατεβάστε το από εδώ.

Κινεζικό λεξιλόγιο από τη σειρά Schaum

Από τη σειρά Scaum ένα λεξιλόγιο της κινεζικής. Κατεβάστε το από εδώ.

Σύγχρονη Μανδαρινική Κινεζική Γραμματική

Ένα αρκετά χρήσιμο βιβλίο (συμπεριλαμβάνει και βιβλίο ασκήσεων) που καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα της κινεζικής γραμματικής. Οτιδήποτε γραμμένο στην κινεζική είναι και σε απλούς και σε παραδοσιακούς χαρακτήρες, καθώς επίσης ακολουθείται από πινγίν. Εδώ θα βρείτε το Textbook και εδώ το Workbook.

Θεμελιώδης Κινεζική Γραμματική

Από τις εκδόσεις Routledge, αυτό το βιβλίο αποτελεί ένα άκομη βοήθημα για τους σπουδαστές της κινεζικής, με πολλά παραδείγματα και επεξηγήσεις πάνω στα γραμματικά φαινόμενα της γλώσσας. Κατεβάστε το από εδώ.

Κινεζική γραμματική από τη σειρά Schaum

Η γνωστή σειρά Schaum έχει εκδώσει βιβλίο και για την κινεζική γραμματική. Συνοπτικά, διαθέτει τα κύρια θέματα γραμματικής της κινεζικής. Κατεβάστε το από εδώ.

New practical chinese reader (ανανεωμένο)

Τα πιο διαδεδομένα εγχειρίδια εκμάθησης της κινεζικής στην Ελλάδα είναι αυτά της σειράς New Practical Chinese Reader. Η γλώσσα βάσης είναι η αγγλική. Ο "Νέος Πρακτικός Κινεζικός Αναγνώστης" εκδίδεται από τις Εκδόσεις του Πανεπιστημίου του Πεκίνου (北京语言大学出版社) σε συνεργασία με το Χανπάν. Ακολουθούν οι σύνδεσμοι από όπου μπορείτε να κατεβάσετε κάποια από αυτά:

New Practical Chinese Reader 1 - Textbook

New Practical Chinese Reader 1 - Workbook

New Practical Chinese Reader 2 - Textbook

New Practical Chinese Reader 2 - Workbook

New Practical Chinese Reader 3 - Textbook

New Practical Chinese Reader 3 - Workbook

New Practical Chinese Reader 4 - Textbook

New Practical Chinese Reader 5 - Textbook (οι πρώτες είκοσι σελίδες)

Επίσης, μπορείτε να κατεβάσετε τα ακουστικά όλων των τόμων -textbook & workbook- σε μορφή rar (κάποια από τα συμπιεσμένα αρχεία είναι mp3, κάποια wma):

 1ος τόμος - 2ος τόμος - 3ος τόμος - 4ος τόμος