Οι κινεζικοί χαρακτήρες στα ιαπωνικά

Τα Κάντζι

Η σχέση κινεζικής και ιαπωνικής γραφής είναι αρκετά στενή. Παρόλα αυτά υπάρχουν σημαντικές διαφορές που καθιστούν δύσκολη την άμεση κατανόηση ενός ιαπωνικού κειμένου από έναν Κινέζο και το αντίστροφο. Οι Ιάπωνες, όπως και οι περισσότεροι λαοί της Άπω Ανατολής, όταν χρειάστηκαν να αποτυπώσουν τον προφορικό τους λόγο, επί δυναστείας Χαν της Κίνας, χρησιμοποίησαν τους κινεζικούς χαρακτήρες. Αρχικά, οι Ιάπωνες έγραφαν αποκλειστικά σύμφωνα με την κινεζική γραμματική, αλλά αργότερα υιοθέτησαν έναν σινοϊαπωνικό τρόπο γραφής.

Οι έξι κατηγορίες των κινεζικών χαρακτήρων

Εικονογράμματα: 象形字 xiàngxíngzì

Εικονόγραμμα είναι ένα στυλιζαρισμένο σχέδιο του αντικειμένου στο οποίο αναφέρεται. Ενώ αυτοί οι χαρακτήρες προέρχονται από εικόνες, έχουν προτυποποιηθεί και απλοποιηθεί έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να γραφούν και, κατά συνέπεια, η προέλευσή τους δεν είναι πάντα εμφανής. Σε αντίθεση με ό,τι γενικώς φημολογείται, μόνο 600 από τους 50.000 χαρακτήρες εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία. Αυτοί είναι κατά κύριο λόγο οι αρχαιότεροι χαρακτήρες, αφού πολλοί έχουν βρεθεί από καβούκια χελώνων που τάφηκαν από το 1.500 μέχρι το 1.000 π.Χ. .

Κινέζικα, Ιαπωνικά και Γραμμική Β

Γράψε Γραμμική Β ονλάιν!

Η Γραμμική Β είναι ένα συλλαβικό σύστημα γραφής της μυκηναϊκής ελληνικής, της αρχαιότερης μορφής της ελληνικής γλώσσας με τα μέχρι τώρα εξακριβωμένα ιστορικά δεδομένα. Το αρχαιότερο εύρημα αυτής της γραφής χρονολογείται στα 1450 π.Χ. Η Γραμμική Β προέρχεται από τη Γραμμική Α, η οποία απεικονίζει τη μινωική γλώσσα.

Subscribe to κινέζικοι χαρακτήρες